arbobeleid bingokaart

Vroeger (voor corona) waren de files en het woon-werkverkeer vaak een minput van ons werk. Het was een van de cadeautjes van het thuiswerken: geen reistijd en daardoor meer flexibiliteit en vrije tijd. Toch missen we het. Soms bewust, maar veelal onbewust.

Er zit immers amper pauze tussen het opstaan uit bed, het eten van je ontbijt en het plaatsnemen aan je eettafel of bureau om aan je werkdag te beginnen. Ook tussen het sluiten van je laptop, het ‘afsluiten’ van je werkdag en het starten van je vrije avond zit amper overgangstijd. Daarnaast werken we langer én brengen we meer tijd door achter onze beeldschermen, mede door de toename van het aantal online vergaderingen. Het is niet vreemd dat veel thuiswerkers moeite hebben om een evenwicht tussen werk en privé te vinden.

Daarom kun je in deze infographic zes manieren lezen om reistijd na te bootsen vanuit je thuiswerkplek, zodat je je mentale welzijn een boost kunt geven.

  • Zes tips visueel samengevat

  • Activiteiten die je direct kunt uitvoeren

  • Het positieve effect van de reistijd zonder naar kantoor te gaan

Download nu!